Home » Amateurtheater tijdlijn » 2005-2016 - Sinterklaas » 2005-2015 Fugro Sinterklaasfeest

"Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht"

Zodra ik niet meer geloofde in Sinterklaas ben ik in 2005 (tot 2015) een vaste Zwarte Piet geworden bij het Furgo Sinterklaasfeest. Sinds 2006 gebruiken wij hiervoor, op voorstel van mijn moeder, een vooraf geschreven toneelstuk. Vanaf 2011 zijn deze scripts in beginsel geschreven door mij. Elk jaar weer zorgden wij met een redelijk stabiele groep vrijwilligers voor een gezellig spektakel voor jong en oud waarbij de nodige dansen, gekkigheid en kleine problemen niet ontbraken. 

Hieronder is een korte samenvatting te vinden van de meest recente jaren en de jaren waar nog beeldmateriaal van te vinden was. 

2015 - De Pietenbende gaat op reis

Met het thema "reizen" werd bewezen dat de pieten ook de weg wel weten naar een nieuwe locatie. Dit jaar mocht ik Reisleiderpiet (gekleed in het rood en met een bloem) spelen en alle pieten rondleiden door het gebouw. Met grote koffers liepen wij door het gebouw en ineens gingen kinderen mij vragen: heb jij daar ook een piet in? Wat was er dit jaar nou weer aan de hand...


2014 - De Pietenbende gaat verhuizen

In 2014 speelde wij een stuk dat wij De Pietenbende gaat verhuizen hebben genoemd aangezien het thema verhuizen was. Tijdens dit stuk speelde ik Heimweepiet (gekleed in het groen) die alles wilde behalve verhuizen en als troost voor dit onvermijdelijke feit altijd haar knuffelbeer bij haar droeg. 


2013 - De Pietenbende op de boerderij

In 2013 was het thema 'op de boerderij' en dus moesten er een aantal pieten naar de boerderij. Dit hebben wij mogelijk gemaakt door vooraf een filmpje op te nemen die dan vervolgens tijdens het toneelstuk werd afgespeeld. De eerste paar foto's zijn dan ook genomen terwijl wij aan het filmen waren, de anderen zijn tijdens het weekend zelf genomen. Dit jaar speelde ik Antwoordpiet (gekleed in het rood) die samen met de andere Antwoordpieten op zoek moest naar de antwoorden op allerlei vragen van Vraagpiet over de boerderij. 

 


2012 - De Pietenbende maakt er een feestje van!

Dit jaar bestond Fugro 50 jaar en dan is het tijd voor een feestje. Dit jaar speelde ik Feestpiet en het woord "feestje!" stond het meest in mijn script. Met veel feestmuziek en ontploffende cadeautjes (partypoppers) was het zeker een geslaagd feest. 


2011 - De Pietenbende slaat zijn slag

Dit jaar was ik niet zwart maar als dief nog steeds zeer onherkenbaar. De pieten hadden een probleem, er waren twee dieven die de cadeautjes wilden stelen. In het stuk hebben wij ons half verkleed als Zwarte Piet om zo de cadeautjes te bemachtigen. Ik speelde dief Tim (samen met dief Tina) en de kinderen deden er alles aan om ons te pakken te krijgen. Een fantastisch leuk jaar met veel meer zaalparticipatie dan verwacht. 


2009 - Slaappiet

In 2009 hadden we last van een Hoofdpiet die steeds maar weer in slaap viel. Er leek niets aan te doen, zelf heel hard Jochem Meijer draaien had amper effect. Dit was nog een jaar dat ik in het kleine pietenpakje paste en dus speelde ik Minipiet (gekleed in het kleine rode pakje).