Home » Amateurtheater tijdlijn » 2016 - Nevenactiviteiten

Theater voor volwassenen

In 2015 en 2016 heb ik een aantal keer de (10 weken lange) cursus Theater voor volwassenen gevolgd bij Trias, een hartstikke leuke cursus waar ik weer een hele hoop leuke nieuwe mensen heb leren kennen. Met door het gehele jaar een vaste club maar ook steeds weer wisselende mensen, hebben we een hele hoop verschillende dingen gedaan en geleerd, voornamelijk door middel van improvisatie. 

En ze leefden nog lang en gelukkig ... toch?

 

15-06-2016

Tijdens de laatste cursus hebben wij weer in een beperkt aantal lessen een improvisatiestuk gemaakt met het decor van de musical Doornroosje als inspiratie. Iedereen bedacht zijn eigen sprookjespersonage en de vraag werd: hoe gaat het nu met hen? Het antwoord bleek; niet goed, ze zaten allemaal in therapie voor verschillende (moderne) problemen. Of dit toch nog goed afloopt? 

Zelf speelde ik hierin de prinses genaamd Belle die alleen nog maar kan zingen, al mijn emoties en gedachten heb ik uitgedrukt met songteksten. Erg lastig incasseren en reageren kan ik je zeggen maar het was wel heel erg leuk!

Locatie theater


16-03-2016

Aan het einde van de tweede cursus hebben wij in een aantal groepjes een kleine "presentatie" gedaan. Deze was elk op een bepaalde locatie en volledig op deze locatie gebaseerd. Met twee lessen voorbereiding en vooral lekkere improvisatie was dit een onwijs gezellige avond!


Talentenloods

10/11/2016

Via een kennis van het Novum werd ik gevraagd als gastpresentator voor het Jeugdpodium van Talentenloods deze avond. Naast presenteren mocht ik ook twee nummers zingen als ik dat wilde. Ondanks een kleine verkoudheid was het een gezellige en leerzame avond met veel leuke muzikanten en andere artiesten. Of dat nog niet voldoende was, werd ik samen met nog twee kandidaten door de jury gekozen om 27 mei 2017 nog een keer op te treden tijdens de slotavond in Ludens.


Strandwalfestival 

10/09/2016

Wat een super gave dag met alles erop en eraan! In de middag heb ik heerlijk mogen presenteren; van ruim op tijd ingeleverde stukjes voorlezen tot aan tien minuten lang improviseren terwijl het podium omgebouwd werd. Onwijs genieten met weer allemaal toffe talentjes. Zelf heb ik in de ochtend ook mogen zingen. Ook dat was weer even heerlijk om te doen. Het leukste was dat ik spontaan een eigen danseresje had die mijn liedjes beeldend ondersteunde; dank! 


Presenteren 

Ook in 2016 heb ik weer aan aantal keer mogen presenteren. Van zeer vroeg van te voren gepland tot last minute inspringen, het was allemaal weer even leuk en leerzaam!

Naast de hieronder genoemde activiteiten, heb ik ook een weekend in juni de gitaar- en danspresentaties van de leerlingen van Trias Voorburg gepresenteerd. 

Trias Music Fest 

 

18/04/2016

Van 13 tot 19 april traden er wel 78 bandjes op bij Trias. De 500 muzikanten die met TMF meededen hadden slechts 5 weken gerepeteerd en samen voor een week vol optredens gezorgd. Ook dit jaar was ik weer gevraagd om te komen presenteren. Uiteindelijk heb ik dit twee dagen gedaan, in totaal 7 presentatierondes van steeds ongeveer 30 minuten met elke keer drie bandjes. Naast het voorlezen van kaartjes heb ik ook met de kinderen gepraat en natuurlijk van de muziek genoten. Het was weer onwijs leuk, gezellig en leerzaam! 

"Je vroeg geen applaus voor jezelf."
*applaudisseert zachtjes*

Rijswijks Pracht Junior


19-03-2016

Een week van te voren werd ik gevraagd of ik kon presenteren bij de presentatie van Trias derde editie van Rijswijks Pracht Junior. Natuurlijk leek me dat weer erg leuk en ik heb dan ook weer genoten van alle optredens van alle kinderen die meededen. 

"Kom dan maken we gewoon een selfie terwijl iedereen
naar ons kijkt,
wij zijn sterren, wij kunnen dat."


Lipdub

In mijn zesde jaar van het Novum kwam er een leraar naar mij toe: "Zeg jij zit nog als eersteklasser in onze lipdub, is het niet eens tijd voor een nieuwe? Wat als wij die nou samen maken?" Natuurlijk leek mij dit onwijs tof en dus zijn we samen het diepe in gedoken. Van het bedenken van de liedjes en de route tot het opnemen en het monteren, met alles heb ik me beziggehouden. Met maar liefst 200 enthousiaste deelnemers was het een chaotische maar gezellige dag en het resultaat mag er zijn!


Opera2Day, Dr. Miracle

Na het succes van "Marike in de tuin der lusten" kwam Opera2Day met een nieuwe voorstelling waarin allerlei disciplines worden samengevoegd. Opnieuw zochten ze figuranten en met veel plezier heb ik me weer aangemeld. Onze bijdrage was het creëren van een klankveld tijdens de voorstelling. Het was een rare gewaarwording om dit te doen, heel moeilijk te beschrijven. Maar het was weer tof om aan zoiets leuks bij te mogen dragen!

09/09/2016


De nieuwe kleren van de keizerin

 

13-02-2016

De kindertheaterklas had in februari hun optreden. Hiervoor was ik gevraagd als verteller en het was weer hartstikke leuk om te doen. Ik mocht weer even in mijn favoriete jurk een super leuk verhaal voorlezen en genieten van de schattige kleine acteurs. Dank!